pexels-photo-1103829

Padel, en hurtigvoksende sportsgren i Danmark

Denne artikel indeholder annonceret indhold.

Den populære sport kaldet, padel (tidligere kaldet padel-tennis), har for alvor fået danskernes interesse. Nye padelbaner skyder op i en lind strøm rundt om i hele Danmark, og stifteren af energifirmaet Cult, Brian Sørensen, vil bygge flere padelhaller i Danmarks 4 største byer. Han tror, at padel bliver rigtig populært i Danmark, når Covid-19 ikke er en begrænsning. Danskerne er nemlig blevet ellevilde med sporten, der kombinerer tennis og squash.

Padel stammer fra Mexico, hvor den blev opfundet i 1962 af Enriwue Corcuera. I 1974 kom padel sporten til Spanien og er en af de meste populære sportsgrene i Spanien og Latinamerika lige nu. Først de seneste par år, er sporten begyndt at blive mere og mere populær i andre europæiske lande, hvor væksten er stor.

Padel er en sjov sport, der kan giver sved på panden. Det er samtidig en meget social sport, da man oftest spiller 2 mod 2. Der spilles på en lukket padelbane, der måler 10 x 20 meter og er opdelt af et net på midten. Banen er omgivet af vægge lavet i glas og metalgitter. På den måde mindre det om en squash bane.

Der spilles med specielle padel bats, der typisk er lavet af kulfiber, carbon og glasfiber. Formen på padel bats minder om en tennis ketcher, men den har ingen strenge. Der spilles også med specielle padel bolde, der ligner tennisbolde, men de er mindre og har et mindre tryk, hvilket gør at de hopper anderledes, når de rammer gulvet eller banens vægge.

Padel har fantastiske fordele, der gør spillet helt unikt.

  • Det er nemt og hurtigt at lære modsat andre ketcher sport.
  • Ikke lige så fysisk krævende som f.eks. badminton, tennis og squash
  • Sporten kan spilles af alle aldersgrupper
  • Padel har 2-3 gange mere effektiv spilletid end andre ketcher sportsgrene, da bolden for det mest bliver indenfor banen.

Det er muligt at spille padel i mange forskellige byer rundt om i hele Danmark, og der bliver som sagt opført en masse nye lige nu. I nogle byer findes der både inden- og udendørs baner. Brian Sørensen er ved at bygge Danmarks største padelhal i Aarhus, hvor der kommer 18 indendørsbaner og to udendørs. Padelhallen opføres på Langdyssen i Lisbergs erhvervsområde.

For at komme i gang med at spille padel, kræver det tre venner, fire padel bats og en padel bold, så kan i komme til at afprøve den “nye” sportsgren i Danmark. Men pas på, det er som sagt vandannende og man kommer til at spille mange timer, når man først er begyndt på sporten. Der er en grund til, at Padel er Danmarks hurtigst voksende sportsgren på nuværende tidspunkt.