5235-T2031 - dankultur.dk

Udnyt den mørke tid og gå all-in på kultur

Snart sænker efteråret og dernæst vinteren sig over os, og det er tid at trække indendørs. Men hvad skal man lave, mens regnen pisker mod ruderne og det er koldt? Efter lange og hårde nedlukninger er Danmark genåbnet og kulturlivet bugner med spændende oplevelser, så her kan du med fordel gå all-in, hvis du er en af dem, som har lidt under ikke at kunne dyrke f.eks. museumsbesøg.

Kultur er som bekendt et vidt begreb, og der er mange måde at anskue og ikke mindst dyrke det på. Hvordan man forholder sig til kultur, og hvordan man vælger at bruge de mange tilbud, afhænger både af smag og af temperament.

Besøg de danske museer

Hvis du holder af at gå på museum, er der rig mulighed for dette, for Danmark har en lang række fine museer med flotte samlinger og kulturskatte. Du kan f.eks. besøge det lille Fuglsang Museum på Falster, hvis du trænger til en pause fra dine investeringer, som du kan få tips til her. Eller hvad med det flotte Museum for Søfart i Helsingør, det er bestemt også en udflugt værd.

Gå på opdagelse i musikkens verden

Ikke kun museumsbesøg er oplagt til den mørke tid, men også koncerter af forskellige slags. Mange hungrer efter igen at lytte til en klassisk koncert i måske Radiohuset, og dette er nu igen muligt. Du kan gå til koncerter indenfor mange forskellige musikgenrer, så måske er det dette område, du skal udforske i denne vintersæson.

Tag til udlandet og oplev en helt anden kultur

Kultur er ikke kun museer og koncerter, nej kultur er også måden vi lever på. Vælger du at rejse til f.eks. Japan, kan du her opleve en helt anden kultur og virkelig få en på opleveren. Når vi rejser til fjerne lande, ser vi tydeligt, hvordan den anden kultur adskiller sig fra vores, men også hvor meget vi ofte har til fælles, selvom rammerne kan se forskellige ud. Det er spændende at opleve, hvordan andre folkefærd har indrettet sig, og der kan være meget at lære for både turister og lokale i mødet med hinanden.

Mange tager på et par ugers ferie til Østen, og det kan være en stor og dejlig oplevelse, men vælger du et ophold, hvor du f.eks. arbejder som frivillig for en organisation, vil du få en helt anden og langt mere dybdegående oplevelse af kulturen i det pågældende land, ligesom du vil få kontakt med indbyggerne og på den måde få et indblik, som man ikke ville få som turist på gennemrejse. Der findes mange programmer, som man kan deltage i som frivillig, og måske kan dette være en mulighed at se nærmere på.