Dankultur.dk

Tag på bileventyr i Danmark

Hvis sommerferieplanerne har været nødt til at blive ændret, så er en tur rundt i Danmark i bilen ikke nogen dum idé. Vores lille land har mere at byde på, end de fleste måske lige tror, så der er ikke nogen grund til at surmule, selvom ferien er nødt til at blive inden for landegrænserne.

Rig historie og kultur

Danmark har enormt meget at byde på i form af kultur og historie. Da landet er så gammelt, findes der masser af charmerende gamle byer og bydele, der helt sikkert er et besøg værd, hvis du er historieinteresseret.

 

De ældste byer i Danmark er blandt andet Ribe og Aarhus, så begge disse byer gode at have på listen, hvis du gerne vil lave en historiecentreret roadtrip rundt i landet. Der er desuden masser af spændende museer, både i form af historie, men også kunstmuseer samt flotte musikhuse og teatre i rigtig mange af landets byer, så der er også masser af ting at opleve for de kunstinteresserede. Lige meget om det er moderne kunst eller klassiske, gamle malerier, du gerne vil se, så er der masser af gode muligheder.

Smukke naturoplevelser

Danmark er måske ikke mest kendt for sin natur, og til sammenligning med vores bjergfyldte naboer, kan den danske natur måske godt føles lidt tam. Men der er faktisk masser af spændende oplevelser for naturentusiasterne. Kør rundt til de forskellige nationalparker i Danmark som for eksempel Vadehavet, Mols Bjerge og Skjoldungernes Land for at få et indtryk af, hvor varierende og spændende, den danske natur faktisk kan være.

Hvis din roadtrip rundt i Danmark skal være endnu tættere på naturen, kan du også vælge at overnatte på nogle af de mange campingpladser, der findes rundt omkring i landet. Hvis du foretrækker lidt mere komfortable forhold, er der dog også et bredt udvalg fra billige vandrehjem til flotte hoteller spredt i de mange byer.

Slip for bekymringerne

Der er ikke noget værre, end bilproblemer, når man skal på bilferie. Bilen er pakket, familien har sat sig ind, men pludselig er det noget, der siger en mærkelig lyd. Sørg for, at bilen er i topform, inden du kører afsted på ferie, så du er sikker på ikke at løbe ind i problemer, når det mindst passer dig. Autospecialist.dk er derfor din digitale hjælper, hvis uheldet skulle være ude og du selv har mod på at løse problemet.

En god huskeliste vil være:

  • Sørg for at reservedækket af fyldt op med luft
  • Tjek oliestanden og kvaliteten
  • Påfyld tilstrækkeligt med sprinklervæske
  • Eventuelt køb noget kølervæske, hvis du har en ældre bil.

Du skal altid sørge for at være forberedt til det uventede, hvis uheldet skulle være ude på vejene. Er den helt galt, så sørg for at tegne vejhjælp i din forsikring til bilen, så du kan blive slæbt hjem igen.