bruce-mars-wBuPCQiweuA-unsplash

Prioriter din søvn med gode råd og den bedste springmadras

Gang på gang viser videnskaben, at god søvn er en af de nemmeste og mest effektfulde måder at få en sund hverdag.

Derfor er det også overraskende, at så relativt få danskere prioriterer den. Mange danskere sover desværre alt for lidt og ikke mindst på alt for dårlige madrasser.

Hvis du ønsker at få del i de mange positiver effekter af ordentlig søvn, bør du altså gøre det til en vane at få mere søvn, men mindst lige så vigtig er det, at søvnen er af høj kvalitet.

Du kan læse mere om ordentlig søvn på Sundhed.dk, hvor du også kan finde gode råd til en bedre søvn.

Find den rigtige springmadras

Det kan du sikre ved at investere i den rette madras. Her er særligt springmadrassen et oplagt valg.

En springmadras er ganske simpelt en madras, bestående af fjedre overtrukket med et blødt betræk.

Derfor er en springmadras altid dejligt blød, mens den stadig giver god støtte, formet efter netop din ryg. Det er dog vigtigt at bemærke, at det langt fra er alle springmadrasser, der er lavet lige gode.

Dermed er udfordringen altså ikke bare at finde en springmadras, men at finde den bedste springmadras til netop dig.

En del af vejen mod den bedste springmadras kan tilbagelægges ved at konsultere en madras test eller to online.

Internettet bugner nemlig med den slags forbrugertests, hvorfor der helt sikkert også er mindst en test af springmadrasser. Du kan f.eks læse denne test på Sovneksperterne.dk, hvor de også vælger både en bedst i test madras, samt den bedste madras til prisen.

Med sådan en test kan du se, hvilken springmadras er blevet kåret som den bedste, hvilken er bedst til prisen og hvad rationalet for bedømmelserne er.

Det er nærmest uvurderligt på et marked stopfyldt af springmadrasser, hvor du næppe har hverken tid eller mulighed for selv at teste dem alle sammen.

Personlige hensyn

Du bør dog være opmærksom på, at en test alene ikke kan vise dig vej til den bedste springmadras for netop dig.

Alles søvnvaner er nemlig unikke, og derfor har vi også brug for hver vores madras. Nogle har brug for en fast madras med støtte i ryggen, mens andre falder i søvn som en baby på en dejligt blød madras.

Derudover kan hensyn såsom støv og allergier også være altafgørende for nogle. Med de overvejelser er du dog godt på vej til en bedre nattesøvn.