Foto: Thomas Hyrup Christensen

Opskriften på en fænomenal ferie I Danmark

(Foto: Thomas Hyrup Christensen)

En ferie behøver ikke nødvendigvis at foregå i udlandet. Der er adskillelige muligheder for en sublim ferie her i landet. Faktisk så mange, at man kan gøre et roadtrip ud af det. Hvad enten ønsket er en oplevelsesrig tur spækket med aktiviteter eller en afslappende ferie, der fordeles over hele landet, er mulighederne mange.

Derfor bør du ikke føle dig forpligtet til at søge mod udlandet, i tilfælde af, at du ønsker en skøn ferie. Det er gældende, uanset din præferencer i denne anledning. At sammensætte en sådan ferie er ikke helt så ligetil, som det lyder, hvorfor det kræver en vis organisering og planlægning, hvis det skal lykkes.

Mulighederne er nærmest uendelige

Har du et ønske om at holde ferie i Danmark? I så fald er dine muligheder mange. Du kan besøge de danske storbyer en efter en, eller du kan besøge mere naturrige egne af det danske land. I bund og grund er det helt op til dig selv. Der er ingen andre end dig, der skal diktere, hvordan du ønsker at holde ferie.

Blandt danskerne er det især sommerhusferier og storbyferier, der er populære. Det er dog ikke alle, der er interesserede i denne type ferie. Derfor kan du selv sammensætte din ferie og dit roadtrip, som du ønsker.

Sommerhusferie i Danmark er populært

Hvert år er der mange danskere, der holder sommerhusferie i Danmark. De fleste vælger dog blot at leje et enkelt sommerhus. Er du så heldig, at du kan strække din ferie over flere uger, kan du leje flere sommerhuse rundt omkring i landet. Derved bliver det som et lille roadtrip, hvor du oplever forskellige dele af landet.

Faktisk har Danmark nogle af Europas skønneste strand- og sommerhusområder. Derfor vil du bestemt ikke føle, at du er gået på kompromis, til trods for, at du er blevet i Danmark. Mange frygter for, at det en følelse, de vil sidde tilbage med. Det er dog vigtigt at understrege, at der ikke er noget at være bekymret for.

Sommerhusområde i Skagen

Desuden er antallet af sommerhuse også stort. Der er flere tusinde sommerhuse fordelt i landet. Derfor er der selvfølgelig også et hav af sommerhuse, der harmonerer med dine kriterier og præferencer. Det betyder, at du kan få det, som du gerne vil have det, hvis du tager på sommerhusferie i Danmark.

Storbyferie i Danmark er også muligt

Sommerhusferie er ikke for alle. Ganske vist er det en glimrende ferieform for dem, der er vilde med at slappe af, og blot nyde tilstedeværelsen. Det er ikke alle, der har det på denne måde. Der er andre, der foretrækker en ferie, der er en tand mere oplevelses- og aktivitetsrig. I et sådant tilfælde er en storbyferie et bedre valg.

Til trods for, at Danmark ikke er fyldt til randen med storbyer, er der dog stadig mulighed for at holde skønne storbyferier her i landet. Det kan lade sig gøre i byer som København, Aarhus, Aalborg og Odense. Det er de fire største byer i Danmark, og de har alle et væld af aktiviteter, restauranter, hoteller m.m. at byde på.

Nyhavn er et kernepunkt for turisme i København

Storbyerne byder på muligheder, der giver dig mulighed for at tilrettelægge din ferie, som du ønsker. Det er muligt at opleve store seværdigheder, dansk kulturhistorie mv. Det opleves ikke på samme vis, hvis du vælger en sommerhusferie. Omvendt er storbyerne mere pulserende og energiske, end sommerhusområderne.

Skær ned på rejsetiden, og hav mere tid til ferie

Ferie i udlandet er ensbetydende med rejsetid. Det er gældende, uanset om du tager på storbyferie i Tyskland eller charterrejser i Egypten. Den lange rejsetid kan bruges bedre, hvis du holder ferie i Danmark – også hvis du vælger at tage på et roadtrip. Det tager nemlig ikke lang tid at køre på tværs af hele landet.

Hvis du er træt af at skulle bruge for lang tid på at rejse, når du skal på ferie, er der blot endnu en grund til at blive her i landet. Det bevidner om, at der er et hav af fordele ved at holde ferie i Danmark. Det er derfor en skam, at der er mange danskere, der valfarter til udlandet, lige så snart muligheden byder sig.

Du kan endda holde ferie derhjemme

Der er ingen, der siger, at man skal ud at rejse, når man holder ferie. Man kan sagtens blive hjemme. Det er ikke alle, der har lyst til dette. Andre overvejer det, men ved ikke, om det er det rette valg. Det skyldes ofte, at mange ikke ser mulighederne for afslapning. De er der dog, hvis blot man er villig til at gribe dem.

Fx kan en Morsø Forno på terrassen tilføre hygge på en sommeraften. Med en kold drink eller et godt glas vin til, er du garanteret, at du vil kunne slappe af. Du vil kunne nyde, at du har ferie, selvom du befinder dig i eget hjem. Vil du gerne have en Morsø Forno på terrassen, kan den købes på Pejsen.com.