1961-L1017 - dankultur.dk

Oplev en fortryllende København om vinteren 

Måske har du hørt at København om sommeren når solen skinner er noget helt særligt. Og selvom at dette er rigtigt, og at der er intet som lune sommeraftener i byen, så skal man absolut ikke tage fejl af København om vinteren. Særligt ved juletid er København utrolig charmerende og der lægges en fortryllende stemning over hele byen, som man ikke kan undgå at mærke helt ind i hjertet.  

Når vinteren trækker over os, og de mørke aftener sniger sig ind på os med en rasende fart, oplever mange danskere at vinteren er lig med det som vi kalder vinterdepression. Som borger i Danmark er vi vant til årstidernes skifte, men alligevel er det altid som om at vinteren kommer hurtigere end vi er forberedt på.  

Ved juletid, er det dog som om at mange danskere lyser op, og dette er virkelig en begivenhedsrig tid. København er en charmerende og utrolig smuk gammel by, som mange besøger om sommeren når det er godt vejr. København om sommeren er da også noget som er helt fantastisk både at mærke og opleve, men København i vintertiden er noget som mange undervurderer.  

København byder på nogle af verdens bedste madoplevelser 

Selvom at mange danskere forbinder dansk mad med sovs kartofler og stegt flæsk, så er dansk kokkekunst en af de bedste i verden. Igennem årene er mange danske madsteder blevet kåret under en række forskellige priser, og der er ingen tvivl om at der i København findes nogle af de bedste madoplever i Danmark, og ja måske endda i verden. I vintertiden er det oplagt at udforske Københavns gader, her kan du blandt andet tage til en vinsmagning eller lede efter gode madoplevelser.  

Juletid i København er magisk 

Der er ingen tvivl om at Jul i København er noget helt magisk. Hvis du besøger København i juletiden, vil du blive fortryllet af julestemning. På strøget er der lys i butiksvinduerne og smukt julelys over hovederne på de mange mennesker som bevæger sig igennem gaden.  

I Tivoli gøres der et stor et stort nummer ud af jule op-pyntningen som varierer fra år til år. Hele parken forvandles til et juleeventyr, og her kommer du med garanti i julestemning. Er du ikke i København ved juletid, så forvandler Tivoli parken fra et juleeventyr til et ægte vinterlandskab efter jul, som i den grad også er værd at opleve.  

I Tivoli er der opstillet en lang række juleboder, men hvis du gerne vil på julemarkedet så findes der også nogle i Københavns Centrum. Her er det gratis at gå igennem, og du finder alt fra lækker julemad, søde snacks og deserter, til sjove varer som måske kan inspirere en julegave eller to.