andraz-lazic-iy_MT2ifklc-unsplash

Lær dig at lave lækker mad fra andre madkulturer

Der er ingen tvivl om at dansk mad er helt fantastisk, men der findes mad fra andre kulturer, der også er meget spændende at teste ud. Her skal vi kigge lidt nærmere på, hvordan du nemt kan lære at lave lækker mad fra helt andre madkulturer, end vores egen. 

Oplev verden gennem mad

Der er nemlig mange gode muligheder for at opleve en helt ny verden gennem mad. Gennem mad kan man lære meget om andre kulturer og smage sig frem til nye favoritter. Det er ikke så alt for mange år siden, at mad, der er traditionel i andre lande, blev populært her i Danmark, og selv om dansk husmandskost stadig trumfer, så er vi ikke blyge for at bestille både sushi og vietnamesisk bahn mi.

Allerede på 1800-tallet var udenlandsk mad det helt store herhjemme. Da skulle alt helst være fransk, og det er noget, som vi har fortsat med at inkorporere som en fast del af ‘dansk’ mad. Ris a la mande, som vi spiser til jul, er et godt eksempel. Der har vi til og med givet den et fransk navn, for at det skulle være lidt finere.

Det er altså ikke alt, der er dansk, der egentligt er dansk, og det skal vi huske på, når vi skal være åbne for nye madkulturer. Om nogen år, så kan det være vi har taget endnu flere nye og mere spændende ting til os.

På rejse i dit eget køkken

Det er også rart at man ikke nødvendigvis behøver at tage ud at rejse, for at opleve verden. Man kan opleve en hel verden gennem sit eget køkken, og tage på rejse gennem god mad. Heldigvis findes der mange gode opskrifter på både sushi og andre eksotiske retter online, så du kan prøve det selv. Der er også mange professionelle kokke, og mange, der er virkelig dygtige til at lave mad fra andre køkken fra hele verden, der har en YouTube kanal man kan følge. Dette er en virkelig god kilde, hvis du gerne vil udvide dit mad-repertoire og blive bedre til at lave mad. Der er mange måder at finde frem til gode opskrifter online, men sociale medier er blevet en stor kilde til at lære nye teknikker, når det kommer til spændende mad.

Du kan altså nemt udvide din horisont derhjemme, og tage på rejse i dit helt eget køkken. Der skal ikke mere til!