mariana-medvedeva-usfIE5Yc7PY-unsplash

Kombiner kultur og sundhed på et retreat 

Efteråret er over os, og i denne tid, hvor det regner og rusker, kan man trænge til lidt selvforkælelse. Hvis man herudover har tendens til at forfalde til lidt ekstra hygge med chokolade, kage og andre lækkerier, kan man føle, at kroppen er blevet snasket til, og systemet ikke kører helt optimalt. Da kan man overveje et retreat, hvor man bliver renset ud i både krop og sjæl. 

Der findes mange skønne retreats, og ofte ligger stederne i dejlige omgivelser, hvor du, udover at blive næret og få ny energi både indvendigt og udvendigt, kan gå på opdagelse i spændende kulturperler, der hvor du nu er. 

Yoga og udrensning 

Det er naturligvis også muligt at foretage et hjemmeretreat, hvor man for eksempel kan tage en udrensningskur 3 dage, meditere og lave afspændingsøvelser, men det kan nu også noget at være et andet sted, og hvor man kan deltage i guidede meditationer, yogatimer og sund mad bliver serveret for en. 

De senere år er også såkaldte silent retreats skudt op rundt omkring, og her er der tale om et ophold, ofte på et sted langt ude på landet eller måske på en svensk ødegård, hvor enten alle eller nogle af dagene foregår uden samtale. Det vil sige, at man ikke må tale med hverken de andre deltagere eller instruktørerne, og det gælder, uanset om man er til undervisning, eller man sidder udenfor i solen og drikker en kop urtete sammen med nogle af de andre. 

En helt anden mulighed for at tage på retreat, og tilmed opleve en helt anden kultur, er at tage på et retreat i et helt andet land. Der findes selskaber, som specialiserer sig i retreats på skønne steder rundt omkring i verden. Her er ro, kravfrihed og lækker mad i højsædet, og her kan man vælge at deltage i vandreture, yoga og andre aktiviteter, hvis man har lyst.