KL1012 - dankultur.dk (1)

København- et motionsmekka

En af mange fordelen med at bo i en storby som København, er de mange valgmuligheder man har. Der findes altid et arrangement, og en aktivitet, som passer til dig og dine behov. Hvis du er optaget af at holde dig i form, også når samfundet er lukket ned, så kan du finde inspiration her.  

Brug byens muligheder 

I dag er mange af os optaget af at holde vores krop sund og rask, og prioriterer at bruge tid på træning, et velbalanceret kosthold og mental pleje. De fleste af os ved hvad der skal til, men til trods for gode intentioner, kan det alligevel være svært at nå det hele. Først og fremmest, er det derfor vigtigt at gøre det nemt at leve et sundt liv. Du skal skabe gode vaner, hvor motionen indgår som en naturlig del af hverdagen. 

Når normaliteten en dag igen råder over vores hverdag, så findes rigtig mange muligheder fomotion i København. Du kan selvfølgelig være aktiv i et fitnesscenter, her kan du vælge mellem det billige alternativ med videohold, eller de dyrere varianter med en personlig træner. Du kan kaste dig over crossfit bølgen, og bygge en top tunet krop op, sammen med andre crossfit entusiaster. Der er også utallige muligheder for holdsport, samt mange sportshaller og svømmestadioner. Hvis du har børn, så kan det typisk være en god ide at finde et sted, hvor der er muligheder for motion, til hele familien. København kan byde på motion til alle aldersgrupper. 

I disse corona tider, er det måske vigtigere end nogensinde at holde sin krop og sind i god form.  For at dette skal lade sig gøre når centrene er lukket ned, er det en god ide at bruge det byen tilbyder. København er en rigtig god løbe by, med rigtig mange gode løberuter. Uanset om du foretrækker at løbe i naturlige omgivelser, eller om du kan lide at kigge på mennesker mens du løber, så kan du finde en rute for dig. Du kan løbe sammen med en flok andre løbere rundt om søerne, for tiden er den ensrettet, men du kan stadig løbe der. Der er også muligheder for at løbe i de fleste af byens parker, Utterslev mose, eller tage ud i Hareskoven, for at virkelig kunne mærke vinden suse i håret. Der er mulighed for at supplere med styrketræning, på en af de mange udendørs træningsanlæg som ligger langs løberuterne.  

Alternative motions muligheder 

Hvis du ikke er til, at svedte igennem på Københavns mange løberuter, findes det alternative træningsformer i byen. Et fedt alternativ er at spænde rulleskøjterne, sammen med de andre rulleskøjteentusiaster til Friday Night Skate, hvor I ruller igennem Københavns gader, mens musikken flyder igennem gaderne. Der er også rigtig mange alternative træningscentre, hvor du kan finde alle former for yoga, reformer, mindfulness, og ikke mindst den populære hot yoga, hvor man dyrker Yoga i et opvarmet rum. Efter sigende skulle det være godt for både krop og sjæl. Når vi ikke har mulighed for at komme i det sædvanlige træningscenter, så kommer træningscenteret hjem i din stue. Hvis du har brug for at holde formen ved lige, under corona, så findes det heldigvis utallige trænings former, online. Her kan du danse sammen med de kendte, eller ryste hofterne sammen med nogen af landets bedste komikere. Der er også flere online træningsprogrammer som du kan lave sammen som familie. Alle har brug for at holde kroppen i bevægelse.  

Kost og motion hænger sammen 

Det er vigtigt at huske på at en balanceret og vel tilpasset krop, afhænger af at du fylder på med sundt brændstof. Du skal altså spise en velbalanceret kost, som tilføjer kroppen de vitaminer og mineraler, som den har brug for. For at være sikker på dette, så kræver det at du danner dig et overblik over din kost, og sikrer dig at du får det du har brug for, på daglig basis.  

For nogen af os, kan det være nødvendigt at supplere kosten med et kosttilskud. Heldigvis så findes der rigtig mange gode kosttilskud i dag, som kan give dig, og din krop, lige præcis hvad den har brug for.  

Den nye vidunderolie 

I dag er CBD- olien, også kaldet cannabis olie det nye spændende tilskud på helseprodukt stammen. Det kaldes et naturligt vidundermiddel, og kan hjælpe på alt fra angst til depression, akne og migræne. Det blev lovligt i Danmark sommeren 2018, og er derfor tilgængelig for danskere flest i dag. CBD olie, findes også som kosttilskud. Hvis du er nysgerrig på CBD olien, eller andre gode helseprodukter, så kan du tage et kig på testfabrikken‘s oplæg om CBD- Olie. Her finder du bl.a. test af helseprodukter samt nyttige artikler om sundhed. 

CBD olie kan faktisk også bruges som smertelindring til dyr, Linse Kessler har f.eks. brugt det til sin hund Jytte, med meget positiv effekt.