Billede1

Indret et hyggeligt soveværelse og sov ekstra godt

Det er selvfølgelig dejligt at have et hyggeligt soveværelse, som du kan lide at se på. Men en hyggelig indretning af dit soveværelse har ikke kun en æstetisk værdi. Det kan også gøre det nemmere at sove godt om natten.

Din nattesøvn er bekendt vigtig for din livskvalitet og dit helbred. God søvn giver ikke bare godt humør og overskud, men styrker også immunforsvaret og forebygger en række sygdomme. Derfor er det enormt vigtigt at gøre, hvad vi kan, for at give søvnen de bedste betingelser.

Én af de ting, du kan gøre, er at indrette et hyggeligt soveværelse, som får dit nervesystem til at falde til ro. Det skal både være æstetisk, komfortabelt og ergonomisk. Her er nogle tips til, hvordan du kommer i mål.

Vælg din seng med omhu

Måske kalder dit soveværelse på en ny seng? På Sengeguruen.dk finder du alt fra boksmadrasser til sovesofaer, kontinentalsenge og elevationssenge. Så er spørgsmålet bare, hvilken type af seng, der er den rigtige for dig. Lad os kigge nærmere på nogle af de mulige kandidater, så du kan blive klogere.

Boksmadras – den enkle

En boksmadras er et helt simpelt valg af seng, og det er også populært. Rigtig mange danskere vælger nemlig denne sengeløsning. En boksmadras består af en madras i en træramme, hvor du så – rigtig nemt og hurtigt – kan montere ben.

Sovesofa – den pladsbesparende

En sovesofa er den pladsbesparende løsning, som gør sig rigtig godt på få kvadratmeter. Skal du eksempelvis sove i stuen, er en sovesofa helt perfekt. Den giver dig nemlig seng og sofa i én og samme pakkeløsning.

Kontinentalseng – den høje

En kontinentalseng har et luksuriøst udseende. Det er nemlig en ret høj seng, der består af en del forskellige madraslag. Ofte vil komforten være lækker, og så kan du selvfølgelig nyde godt af sengens eksklusive udtryk.

Elevationsseng – den avancerede

En elevationsseng er for dig, der gerne vil have ergonomi og komfort helt i top. Her kan du justere sengebunden, så du kan få hoved eller ben løftet. Det kan gøre en verden til forskel, hvis du eksempelvis døjer med rygproblemer.

Tips og tricks til hyggelig, søvndyssende indretning

Når soveværelset skal indrettes, gælder det om at gøre atmosfæren beroligende. Derfor vil afdæmpede farver som regel være et godt valg, eksempelvis fine pasteller. Nogle vælger også at lade soveværelset være helt i hvidt, hvilket kan give en følelse af fokus og orden.

Udover behagelige farver kan du optimere hyggen med skønne tæpper og puder, friske blomster og lys – eventuelt nogle med en dejlig du