precious-plastic-melbourne-n5qirFAe6rQ-unsplash

Forårsrengøring – sådan gør du

Foråret er over os og for mange familier er det en oplagt lejlighed til at give hjemmet en make over og få gjort rent helt i bunden.

 

Vi kender det alle sammen. Vi har aldrig rigtig tid til at få gjort grundigt rent. Vi vasker naturligvis op, får støvsuget og tørret alle overflader, men hvor tit får vi renset ovn og køleskab, givet badet en tur eller tømt alle skabe og vasket efter med en klud? Meget sjældent.

 

Rengøring er ikke en opgave, der står højt på folks to-do-lister og for mange er det en hadeopgave. Læs med her hvordan du gør rengøring til en leg.

 

Fokus på kar, håndvaske og toiletter

Spray rengøringsmiddel på køkkenvasken og derefter på badeværelsesvaske, kar og toiletter. Lad det sidde i et par minutter, så renseren har tid til at opløse snavs og pletter. Gå derefter tilbage til køkkenet og begynd at skrubbe. Glem ikke at tørre indersiden af ​​mikrobølgeovnen af. Rene toiletter holder.

 

Mens du er i køkkenet, vil du også gerne sikre dig, at din affaldshåndtering er i tip-top form. Hvis du ikke er sikker på den bedste måde at rense en skraldespand på, så klik her for nogle nyttige DIY-tip til rengøring af affaldsbortskaffelse.

 

Fej og mop derefter

Fej køkken- og badeværelsesgulve. Begynd at moppe fra det fjerneste hjørne af rummet og gå baglæns mod døråbningen (det vil sige, lad være med at moppe dig selv ind i et hjørne). Skyl moppen hver gang du fuldfører et kvadratmeter område.

 

Bliv ved med at bevæge dig, når du støvsuger

Du skal ikke bekymre dig om at få alle afkroge, når du støvsuger. Bare fortsæt med at bevæge dig gennem huset, og kør støvsugeren i hvert et tæppebelagt rum på én gang.

 

Nogle opgaver skal ikke udføres hver uge. Disse omfatter rens af møblerne, rengøring af vinduer og rens af tæpper og bademåtter. Undersøg dette tilbehør og brug din egen dømmekraft.

 

Glem ikke rutinemæssigt at vaske dit rengøringsværktøj

En ofte overset del af rengøringen af ​​huset er at vedligeholde dit rengøringsværktøj. At bruge en snavset moppe eller en støvsuger med en fuld pose er meget mindre effektivt, og du vil ende med at bruge mere tid på at prøve at gøre rent.

 

Gør rengøring til en gruppeaktivitet

At gøre rengøring til en teamindsats er en af ​​de bedste måder at rengøre et hus hurtigt. Planlæg en tid på forhånd med din familie, og tildel opgaver til hver person. At arbejde sammen kan tilføje noget sjov til rengøringen, og dit hus vil skinne på ingen tid.

 

Mens du gør rent, skal du sørge for at tjekke om vedligeholdelsesartikler i hjemmet, såsom en defekt vask, der kan forårsage vandskade.

 

Følg denne trin-for-trin guide for at få mest muligt ud af din tid og gøre dit hus hurtigt rent.