Når man spekulerer på, hvor årets sommerferie skal gå hen, er der flere kanaler, man kan benytte til research. De gode gamle turistbrochurer findes stadig på landets turistkontorer, men dem kan man ofte først få fat i, når man er nået frem til destinationen. Derfor vælger mange at orientere sig i dagbladene, som lokker med flotte og farvestrålende annoncer for steder, man kan holde ferie.
En helt tredje, og måske endnu bedre mulighed, er at sætte sig ved sin computer, tage sin SteelSeries mus i hånden og gå på internettet, hvor man kan bruge de store søgemaskiner til at finde inspiration til sin ferie og ikke information om de steder, man finder interessante.
Internettet er (næsten) altid opdateret
Når man søger på nettet efter steder at opleve dansk kultur, kan det virke overvældende med den megen information, der dukker op. Da må man holde hovedet koldt og prøve at sortere i oplysningerne. Her kan man med fordel prøve at indsnævre feltet af information lidt ved at søge lidt mere specifikt på det, man har i tankerne, f.eks. museer, vandmøller, herregårde eller hvad det nu er, man er ude efter.
Når man finder noget, man synes er interessant, kan man i sin browser lavet bogmærke eller markere siden som foretrukken. På den måde kan man hurtigt finde siden igen, næste gang man sætter sig ved computeren for at finde information.
En af fordelene ved at søge information om kulturoplevelser på nettet er, at her opdateres indholdet løbende, hvor i mod man med en trykt brochure kan komme ud for, at steder er lukket eller åbningstider er ændret, efter brochuren gik i trykken. Det risikerer man i mindre grad på nettet, fordi de enkelte kulturinstitutioner sørger for at holde deres hjemmesider opdateret og på den måde yde en god service overfor potentielle gæster.