office-1209640_1280

Skal du nyde freelancer-tilværelsen i København?

Inden for visse brancher er det efterhånden mere reglen end undtagelsen, at folk arbejder som freelancere. Dette kan for eksempel være, når der er tale om tekstarbejde, fotografering, journalistik samt skuespil. Der er helt klart fordele ved at arbejder som freelancer, men der er naturligvis også en bagside af medaljen.

 Vælg de opgaver, som du brænder for

Arbejder du som freelancer, er du herre over din egen tid. Det vil sige, at du selv bestemmer, hvor meget du vil arbejde. I princippet kan du vælge og vrage mellem forskellige opgaver. Interesserer du dig eksempelvis ikke for regnskaber, kan du outsource denne del af freelancerlivet til en bogholder.

Freelance arbejde som tekstforfatter i København er en populær arbejdsform. Når du er ansat som freelancer, vil du typisk nyde en højere timeløn, end hvis du er fastansat. Grunden til dette er, at du selv kan beholde det overskud, som du får for de timer du arbejder. Som freelancer bør du dog huske på, at du selv står for betaling af moms og skat.

Freelance handler om god disponering af tid

Vælger du at kaste dig ud i freelancer-tilværelsen i København, betyder det også, at du bliver din egen chef – med alt hvad dette indebærer. Blandt andet skal du selv sørge for at skaffe arbejdsopgaver. Samtidig skal du også sørge for, at du har tid til at løse opgaverne, da det er dig selv, der står med hele arbejdsmængden.

Som freelancer kan du ikke undgå, at der vil være måneder, hvor der er meget at lave, og måneder hvor du har færre arbejdsopgaver. Antallet af timer, som du arbejder, afspejles naturligvis i din løn. Derfor er det ekstra vigtigt for freelancere at lægge penge til side til de måneder, hvor der er mindre arbejde.

Din arbejdsgiver har ingen forpligtelser

Når du arbejder som freelancer, vil du sikkert komme i kontakt med mange forskellige arbejdsgivere. Du ansættes nemlig per opgave, og derfor er du sandsynligvis kun hos den enkelte virksomhed for en kortere periode. Dette kan være en fordel, hvis du gerne vil prøve mange forskellige ting af.

Ulempen ved den skiftende arbejdsform er, at din arbejdsgiver ikke har nogle forpligtelser med ferie, sygdom, barsel eller lignende. Skal du have råd til at holde fri i perioder, er det derfor nødvendigt, at du løbende sørger for at lægge penge til side. Hvis du holder af at være herre i eget hus, er dette sandsynligvis blot et faktum, der gør freelancerlivet mere attraktivt.

Comments are closed.