marga-santoso-OmPqCwX422Y-unsplash

Aktiesparekonto: Vores anbefaling

Har du brug for en aktiesparekonto?

Så er du kommet det helt rigtige sted hen, her i indlægget vil vi komme lidt ind på hvorfor en aktiesparekonto er det rigtige, for dig der skal til at investerer i aktier og valutaer. Der er nemlig utrolig mange fordele at hente ved en aktiesparekonto, det er desværre bare ikke alle der kender til kontoen eller kender alle de gode fordele der ved at have en.

Når du skal oprette en aktiesparekonto, så er der to muligheder du kan vælge mellem her i Danmark. Den ene du kan vælge at bruge, er nordnet, og den anden er Saxo Bank. I forhold til de to så vil vi altid anbefale at du bruger Saxo banks aktiesparekonto. Og det vil vi af den simple grund at de har været på markedet længst tid, så de har altså haft flere år til at finpudse der platform men også deres service i forhold til oprettelse. Det er gratis at oprette en aktiesparekonto hos begge udbyder.

Hvilke fordele er der ved en aktiesparekonto?

Ja der er faktisk rigtig mange og du kan spare mange penge ved at investerer igennem kontoen i stedet for et frit depot. Når du køber eller sælger aktier igennem din aktiesparekonto, så betaler du altså kun 17% i skat af dit overskud i forhold til 27% i skat af overskuddet på et frit depot.

Derudover så skal du jo hellere ikke indberette dit overskud eller underskud, som vi har forklaret længere oppe. Du for altså også adgang til de fleste aktier der er på markedet når du opretter en aktiesparekonto, mange tror nemlig at der kun er et lille udvalg af aktier, men 95% af alle aktier kan du investere i igennem din aktiesparekonto.

Har du brug for lidt mere viden inden du kan beslutte om du skal oprette en aktiesparekonto? Så kan du med fordel læse meget mere om kontoen på linket øverst i teksten.