3 gode grunde til at have en fagforening som studerende  

Som ung studerende kan det være svært at tænke på fremtiden og ikke bare leve i nuet. Verden er i konstant forandring, og det er man også selv som studerende, så der er sjældent tid til at tænke på fagforeninger, pensioner eller fremtiden generelt.  

Her får du 3 gode grunde til at have en fagforeningnår du studerer I København eller resten af landet. 

Du er sikret efter studiet med en billig fagforening

Som studerende vil ens primære indkomst ofte være SU’en, som man til tider supplere med en indkomst fra et studiejob. Her er der ikke tale om mange penge, og som studerende er man hovedsageligt nødt til at leve billigt. 

Når man afslutter sit studie, så stopper SU’en også med at komme, og så er det vigtigt at man omgående har en anden indkomst, så man kan dække de basale udgifter såsom kost og logi. 

I København er huslejen ikke billig, og det kan være omkostningsfuldt blot at betale for et lille værelse i byen. Har man ikke sikret sig et job lige efter afslutningen på studiet, så kan en a-kasse gøre underværker. 

Har man skrevet sig op til en billig fagforening samt a-kasse mens man studerede, så vil man i langt størstedelen af tilfældene være berettiget til a-kasse lige efter man har dimitteret. På den måde gennemgår man ikke en økonomisk krise, hvis stillingerne i ens branche ikke hænger på træerne. 

En billig fagforening yder juridisk hjælp 

Som færdiguddannet er det ikke alle der har mange års erhvervserfaring på bagen. Det betyder at man ikke er særligt bekendt med regler og lovgivning på arbejdsmarkedet, og man ikke er særligt bekendt med regler og lovgivning på arbejdsmarkedet, og det er der visse arbejdsgivere, der kan blive fristet til at udnytte. 

Det kan være en udfordring at forstå de forskellige ansættelsesforhold, og ender man i en situation, hvor man føler sig presset eller snydt på arbejdspladsen, så vil en fagforening ofte kunne hjælpe en godt igennem krisen. 

En fagforening er ikke det samme som en a-kasse, men mange fagforeninger tilbyder også dets medlemmer en løsning indenfor arbejdsløshedskassen. Man kan også vælge at have en a-kasse uden at have en fagforening, men så er der ingen hjælp at hente, hvis man havner i en uønsket situation på arbejdsmarkedet. 

Er man i tvivl om ens overenskomst i ens kontrakt eller løn er korrekt, kan man få en gratis gennemgang hos en billig fagforening

Det er ofte gratis imens du studerer 

Som studerende i København er pengene ofte små, og man skal vende hver en krone for at få råd til mad, husleje, en tur i biografen eller et medlemskab i træningscentret. 

I den forbindelse skærer man alle de overflødige udgifter fra, og vælger i stedet at bruge penge på det absolut nødvendige. 

Er man nystartet på sit studie, så kan afslutningen synes meget langt væk. Det bliver derfor fristende ikke at tænke på ting såsom fagforeninger og a-kasser, da de både er langt væk og kan udgøre en fare for pengepungen. 

Men de fleste fagforeninger såvel som a-kasser tilbyder faktisk gratis medlemskab til studerende under deres studietid. Det vil sige at man kvit og frit kan skrive sig op og optjene sin a-kasse imens man er på skolebænken og på SU. Det bliver først aktuelt at betale, når man har færdiggjort studiet og nu skal ud på arbejdsmarkedet. 

Der er således ingen undskyldning for at undvære a-kassen eller fagforeningen som studerende i København, og det handler bare om at lave sin research og finde den fagforening, der på bedst mulig vis kan varetager de udfordringer, som der kan opstå i ens respektive branche.